Monster-Tryggve!

Gammal bild...
Igår var han ett monster! Vi skulle ju ha ridit på banan, men vi blev så satans osams, så det blev till att skritta ut en sväng istället. När jag är sådär arg på honom så funkar ändå ingenting på banan.
Han var totalt odräglig i gången och skulle nafsa och hålla på och slå med svansen (irrterad) och muppa sig, så jag blev till slut riktigt arg! Sen blev vi lite mer sams :) Så nu ska jag bara skriva klart detta, sen ska jag åka och rida lite på banan med honom, får vi se om vi kan hålla sams idag.
Jag vet vad det beror på när han håller på såhär och det är att han är understimulerad, han vilade ju i måndags och tisdags och skrittades i onsdags, (nu blev det bara skritt igår med för annars hade jag säkert kunnat bli orättvis) men han mår som allra bäst när han får jobba på ordentligt, därmed inte sagt att det innebär ridbanan 5 dagar i veckan, jag rider där max 1-2 dagar i veckan.
Men ja, ni hajar, säkert fler hästar som blir som Tryggve när de inte får göra av med sin energi!
Men dag är Tikku tillbaka  hagen, så Tryggvan har börjat morgonen med racing runt hagen, hahahahaha, så han kanske har gjort av med lite nu! :)
Nä, packa ihop och dra, sen blir det jobb i några timmar innan det blir tjejmys hos Miffi kväll!
Mn finaste har dragit till Berlin över helgen... :( Men jag hoppas han får kul, Berlin är ju en fantastisk stad!

Lite uppdatering :)


Ovan: Tryggvan igår när jag mockade, han va lite halvnöjd, hade vilat i två dagar och då har han alltid lite damp.
Tycker han ser ut lite som en ko, hahaha!
Men jag har haft så mycket på jobbet så jag hann verkligen inte med honom måndag och tisdag, supersnälla J hjälpte mig med honom!

Igår red vi i alla fall ut en kort sväng, bara skritt och lite trav, inget avancerat. Idag ska jag rida på banan och rida igenom honom, imorrn ut och sen på lördag kommer tjejen som provred i söndags tillbaka för att rida honom igen. Hoppas hoppas att han sköter sig då med!
Jag blir bara tjockare och tjockare, känns som att det går ruskigt fort just nu. Så jag vet faktiskt inte hur länge till jag kommer att orka med honom. Han är ju världens snällaste, men jag vet också att han mår som allra bäst när han är fullt igång med hoppning, dressyr och galopprace på fälten och där kommer jag att bli mer och mer begränsad, har ju redan slutat hoppa honom... Jag kommer säkert att kunna rida ett tag till, men om allt funkar med senaste tjejen som kommer på lördag så kan jag tänka mig att släppa honom från 1 oktober. Men vi får se! Annars får jag kämpa på så gott det går. Får se också hur det går på lördag för då kanske hon vill komma och hoppa honom nästa vecka, annars tänkte jag fråga S om hon vill göra det igen.

På lördag är det 1 år sedan jag träffade min underbara Alexander! Jag blev blixtförälskad och hela livet ändrades väldigt snabbt. Låter som en klyscha, men kan inte beskriva det på något annat sätt :) Sedan dess har vi hängt ihop och i januari 2012 kommer vår bebis <3
På lördag är Alex i Berlin, så vi firade lite igår istället med lyxmiddag a'la Alex, han är grym på att laga mat dessutom! ;)
Jag älskar dig över allt annat hjärtat, du är allt jag någonsin har drömt om!

Alex och Tryggve, det är mina killar det! <3

Underbara, älskade häst!

Igår var en viktig dag! Ytterligare en tjej skulle komma och provrida Tryggvan.
På lördagen var han på ett uselt humör, ni vet en sån där dag när bara allt är fel... Skulle snygga till manen på honom bland annat och han stod och ruskade på huvudet konstant, var sur som ättika när jag sadlade, kliade sig mot allt som kom i hans närhet osv... Red dock ut en sväng och då skötte han sig iaf. På vägen hem gick han dock ner i ett dike och kliade halsen mot ett träd, helt normalt! Hahahahahaha! Han är så rolig den där! jag vet att jag borde bli arg i de lägena, men ibland går det bara inte! ;)

Men så kom då söndagen... På morgonen åkte jag och släppte ut grabbarna vid 8, Tryggve verkade vara på supermysigt humör, pratade och morgonpussades! Åkte tillbaka på eftermiddagen och fixade iordning allt och tog in honom på lite matpaus innan det var dags att göra iordning inför provridning.
Tjejen kom vid 16-tiden och då borstade jag och och klädde på honom. Jag tycker att det är viktigt vid provridningar, oavsett anledning (fösäljning, foder eller medryttare) att de får se hästen även i stallet. Jag skulle bli fundersam om hästen stod sadlad och klar när jag kom. Jag vill visa upp hur han är, att han inte är dum och inte har sadeltvång eller nåt liknande. Sen red vi iväg till ett fält, eller snarare jag skrittade iväg och tjejen och hennes mamma tog bilen. Så när vi kom till fältet så visade jag upp honom först i alla gångarter, han kändes så fin! Drog även en rejäl repa i galopp bara för att även här visa upp att han är världens snällaste kille. Sen var det dags att skicka upp tjejen på honom, hon skrittade en stund först, sedan travade hon en stund, allt såg väldigt bra ut och han såg nöjd ut, han gick inte och krullade ihop sig eller la i backen som han brukar göra när nya rider honom, utan han gick i fin form och jobbade på bakifrån, han är bra läcker min häst! Jag pratade med tjejen och sa att hon gärna fick galoppera om hon ville, men om det inte kändes bra så kunde hon hoppa över det. Efter en stund så fattade hon galopp, helt okej fattningar för att vara första gången, hon fick honom även i höger galopp (har aldrig hänt första gången nån annan ridit honom)! Så det gick väldigt bra! Vi hade nog lite hjälp av att vara ute på ett fält istället för ridbanan, man får liksom lite gratis då från honom.
Så nu hoppas jag att jag får ett positivt samtal/sms/mail från tjejen att hon vill komma och prova honom igen, då på ridbanan och med ett hinder uppe.
Håll tummarna att det går bra och att hon kanske faktiskt vill ha honom i ett år! Som jag sa till henne också, det är liksom inte ett år och sen klipper vi banden, för mitt liv kommer nog att se väldigt annorlunda ut och därför finns det stor möjlighet att fortsätta med honom på halvtid eller något vi kommer överens om, även efter helfodervärdstiden.

Om det inte skulle bli något med detta så finns det två andra intresserade, men det är väldigt löst med det än, så jag går inte in på några detaljer!

Men fantastiska, underbara Tryggve som visade upp sin bästa sida igår! Man kan inte annat än älska honom! <3

När S hoppade honom gick det jättebra förresten, lägger upp ett separat inlägg om det med en liten film senare i veckan! :)

Charmören! :)

Ganska charmig kille va? ;) Ni som har mig på fb har säkert redan sett den, men den är så kul!
I förrgår låg det lite regn i luften och jag vågade inte riktigt chansa på att rida iväg och att då himlen skulle öppna sig, eftersom varken jag eller Tryggve gillar regn. Så jag satte på hopp-utstyrsel, alltså hoppsadel och hoppträns och bestämde mig för att rida lite på banan, bara jobba igenom honom lite lätt. Och JÖSSES va duktig han va! Red på i ett raskt tempo, tog sen tillbaka lite och fick igenom fina längningar i steget, provade lite galoppfattningar, några blev riktigt fina, när han började bli okoncentrerad gjorde jag halt, ryggade några steg och höll på så tills jag kände att han lyssnade ordentligt, då började vi om med mycket bättre resultat. Duktig kille!
Jag får alltid de bästa passen när jag egentligen inte planerat att rida på banan (förutom träning för tränare då), och denna gång var det i hoppsadeln till och med! Jag kan för närvarande inte sitta ner i sadeln i trav några längre stunder (sjukt obehagligt med magen) så det känns just nu bättre i hoppsadeln nästan. Även om jag kommer att älska min dressyrsadel tills jag dör, hahahaha!
Nu på söndag ska Tryggve hoppas av en tjej som ridit honom några gånger, hon är medryttare till J's hästar, men de är för tillfället ofräscha båda två, så då passade jag på att be J fråga om hon ville hoppa Tryggve. Så sagt och gjort, söndag blir det om vädret tillåter och S mår bra, hon är sjukt förkyld just nu. Ska bli kul att se, har ju egentligen aldrig sett honom hoppas av någon annan än mig själv. När den andra tjejen var och provred så försökte vi, men Tryggve visade ju upp sin sämsta sida och skulle inte galoppera, så det blev inget flyt i sprången. S däremot känner honom lite bättre och har lite mer att sätta emot om han trilskas, hoppas jag. Tänkte filma lite om det går bra och lägga upp här! Ja, jag har konverterat till Iphone så nu är det inget problem längre! =D
Nästa söndag kommer en annan tjej och provrider Tryggve, får vi se hur han sköter sig då, bra hoppas jag...
Jag har alltid trott att Tryggve är en ganska lättriden häst, men det går mer och mer upp för mig att han är sjukt speciell, man MÅSTE visa honom vem som bestämmer. Han har ju lite de tendenserna med min medryttare också, att han liksom slöar till, kröker lite på nacken och lägger sig i ett undertempo han tycker är väldigt bekvämt. Så det gäller att från början visa att "här är jag och jag bestämmer över dig". Gäller även i stallet då min medryttare berättat att han försöker bita henne ibland när hon svampar honom och sånt, vänder och försöker sticka när han blir rädd under uteritter, det gör han inte med mig, monster! Han bet ju mig en gång, men han har aldrig ens försökt efter det... :)
Så ja, jag hoppas att jag ska hitta någon som klaffar med honom. Ni får hålla en tumme! :)
Nu ska jag klä på mig och åka till stallet, jag och J ska åka till veterinären med hennes Tic Tac idag och kolla upp hans hälta som de försökt utreda en längre tid. Ultraljudat och trodde han hade en lös benbit i framknät, men det var det inte, så ja, nu vet vi alltså inte vart det kommer från. Håll en tumme att de fina hästen snart är bra igen!!

RSS 2.0