Allt som hänt (nästan)

Ja, vart ska jag börja, samma dag jag skrev inlägget om att jag skulle åka och rida lite på banan, samt att tikku var tillbaka i hagen, samma dag blev det fullkomligt kaos! Jag kommer till stallet, ser att Tryggve står och hänger vid grinden med trasigt täcke och ser allmänt nere ut. Fattar att något är jättegalet, så kastar mig ur bilen och tar in honom i stallet, får av täcket som är blodigt och börjar störtgrina! Han har då massor av sår på bakbenen, samt en rejäl reva under svansroten, därifrån kommer allt blod. Gråter som en tok och är halvt panikslagen och ringer stackars Jenny som egentligen skulle sova efter nattjobb. Hon skyndar sig ut och hjälper mig att spola Tryggves alla sår. Vi konstaterar att han har ca 11 på ena benet och 2 eller 3 (minns inte riktigt) på det andra, revan i svansroten som är på gränsen till att kanske behövas sys, samt en rejäl reva på vänster flank. Han är lite hängig men verkar ändå okej. Jag lägger ett tryck på svansroten som ganska snart slutar blöda. Bestämmer mig för att inte ringa veterinär då de flesta såren är ytliga, samt att han inte har feber. Då tänker man ju såklart, vad har hänt? Förmodligen har tikku jagat honom och av alla jäkla ställen i världens största hage, har han sprungit genom stenröset. Stackars liten! På kvällen åkte jag tillbaka och gick en promenad med honom, då var han sig själv igen! :) vi spärrade av en del av hagen och lät honom gå ut dagen därpå med Challe som sällskap. Han verkade rätt nöjd med det.
Jag valde att inte chansa igen med honom och tikku, så nu har vi de i två hagar, 3 i varje. Tryggve går med stoet och ett till varmblod, de leker och är jätteglada, så det känns skönt! Han var knappt stel efter denna rejäla omgång stryk han fått, inte halt, ingenting! Snacka om tur! Däremot var han lite våghalsig en dag och hoppade in till de andra, tokpålle! Men Jenny fick tag på honom innan tikku fick! :)

Så var det ju en dag för 2 veckor sen också, kommer till stallet och Tryggve är hängig, har två bakben som ser ut som telefonstolpar och över 39 grader i temp. Rådfrågar veterinär som säger att det kan vara fästingburet, ska stödlinda honom för natten och sedan återkomma dagen därpå om han fortfarande har feber. Vilket han har på morgonen när jag kommer. Så jag ringer vet som kommer ut och tar blodprov. När vet kommer så har dagen nästan gått och klockan är ca 14, Tryggve är då feberfri men fortfarande svullen. Veterinären säger att han kan få gå ut eftersom han är pigg. Så jag släpper ut en lycklig pålle som springer runt som en dåre med något som ser ut att vara träben, hahahahaha! Han håller sig feberfri efter det och svullnaden går upp och ner... Får provsvaren som inte visar nånting. Gör ett träckprov, ingen mask. Så vad det var har jag inte den blekaste om!
Nu mår han fint iaf! :)


Kommentarer
Postat av: fridan

stackars tryggve :( tur det inte gick värre iaf. usch, jag hade fått panik!

2011-10-30 @ 21:12:24
URL: http://kaloescha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0