Gårdagens provridning

Finaste Tryggve skötte sig bra! Jag satt upp först och red en stund och han kändes faktiskt ganska fin, fin för att vara länge sen jag red på banan med honom. I galoppen kände jag dock att vi tappat ganska mycket, samt att jag orkar inte hålla upp honom på ytter och sitta emot på samma sätt längre, men men. Tjejen satt som sagt var upp efter mig och det såg riktigt trevligt ut, mjukt och fint och Tryggve såg nöjd ut. Hon verkar mjuk i sin ridning och då brukar det inte vara så svårt att hitta knapparna på nya hästar. Såklart finns det massor för dom att utveckla tillsammans om det nu skulle bli så, men annars vore det ju inget roligt, tycker jag! Tjejen är bara 13 år, men det märktes inte. Ägnar massor med tid i stallet, vilket Tryggve är van vid att jag gör, så det vore ju toppen! Mamman är vettig och hästkunnig, vilket är en trygghet när tjejen är ung. Dessutom finns det bra tjejer i stallet, varav två var med igår. Den ena är Emelie som har den fina ridtravaren Rune! :) det var superkul att träffa henne och hennes busiga boxervalp Zcooper! :) han är så bedårande söt den lille!

Hur som helst, de skulle kolla på några hästar till, sen hör de av sig om de vill komma igen. Så livet fortsätter som vanligt så länge! :)


Glömde ju...

Idag ska Tryggvan visas för en potentiell fodervärd! Så ni får hålla tummarna för att han sköter sig! ;)
Funkar det inte med den här så behåller jag honom och tar hjälp av min nya medryttare och någon till, då är det liksom inte meningen att han ska åka ifrån mig! :)
Jag har för övrigt fått jobbigt med ridningen nu, bäckenet gör ont efteråt och när jag travar får jag som håll i magen, inte skönt alls. Magen har dessutom växt massor och nu är det 2,5 månad kvar tills bebis/Tryggve junior kommer, mysigt! Så vi tränar mest longering nu jag och Tryggvan, han har ju verkligen avskytt det och vi har blivit osams, han har en vilja av stål den där, precis som jag ;) men nu minsann börjar det gå framåt, yay!
Han rids av min nya medryttare som både hoppat och dressyrat med honom, det går jättebra!


Allt som hänt (nästan)

Ja, vart ska jag börja, samma dag jag skrev inlägget om att jag skulle åka och rida lite på banan, samt att tikku var tillbaka i hagen, samma dag blev det fullkomligt kaos! Jag kommer till stallet, ser att Tryggve står och hänger vid grinden med trasigt täcke och ser allmänt nere ut. Fattar att något är jättegalet, så kastar mig ur bilen och tar in honom i stallet, får av täcket som är blodigt och börjar störtgrina! Han har då massor av sår på bakbenen, samt en rejäl reva under svansroten, därifrån kommer allt blod. Gråter som en tok och är halvt panikslagen och ringer stackars Jenny som egentligen skulle sova efter nattjobb. Hon skyndar sig ut och hjälper mig att spola Tryggves alla sår. Vi konstaterar att han har ca 11 på ena benet och 2 eller 3 (minns inte riktigt) på det andra, revan i svansroten som är på gränsen till att kanske behövas sys, samt en rejäl reva på vänster flank. Han är lite hängig men verkar ändå okej. Jag lägger ett tryck på svansroten som ganska snart slutar blöda. Bestämmer mig för att inte ringa veterinär då de flesta såren är ytliga, samt att han inte har feber. Då tänker man ju såklart, vad har hänt? Förmodligen har tikku jagat honom och av alla jäkla ställen i världens största hage, har han sprungit genom stenröset. Stackars liten! På kvällen åkte jag tillbaka och gick en promenad med honom, då var han sig själv igen! :) vi spärrade av en del av hagen och lät honom gå ut dagen därpå med Challe som sällskap. Han verkade rätt nöjd med det.
Jag valde att inte chansa igen med honom och tikku, så nu har vi de i två hagar, 3 i varje. Tryggve går med stoet och ett till varmblod, de leker och är jätteglada, så det känns skönt! Han var knappt stel efter denna rejäla omgång stryk han fått, inte halt, ingenting! Snacka om tur! Däremot var han lite våghalsig en dag och hoppade in till de andra, tokpålle! Men Jenny fick tag på honom innan tikku fick! :)

Så var det ju en dag för 2 veckor sen också, kommer till stallet och Tryggve är hängig, har två bakben som ser ut som telefonstolpar och över 39 grader i temp. Rådfrågar veterinär som säger att det kan vara fästingburet, ska stödlinda honom för natten och sedan återkomma dagen därpå om han fortfarande har feber. Vilket han har på morgonen när jag kommer. Så jag ringer vet som kommer ut och tar blodprov. När vet kommer så har dagen nästan gått och klockan är ca 14, Tryggve är då feberfri men fortfarande svullen. Veterinären säger att han kan få gå ut eftersom han är pigg. Så jag släpper ut en lycklig pålle som springer runt som en dåre med något som ser ut att vara träben, hahahahaha! Han håller sig feberfri efter det och svullnaden går upp och ner... Får provsvaren som inte visar nånting. Gör ett träckprov, ingen mask. Så vad det var har jag inte den blekaste om!
Nu mår han fint iaf! :)


Gulleplutt!

Finaste killen! <3


Fodervärd sökes!

Nu "annonserar" jag i min egen blogg! :)

Jag har nu en tid sökt fodervärd till Tryggve. Tjejen som var och provred gick det jättebra för, men i sista stund drog hon sig ur... :(
Övriga historier om resten som hört av sig tar vi en annan gång!
jag har för övrigt massor av Tryggve-grejer att berätta, han har både fått stryk och hunnit vara sjuk.
Men nu är han pigg och relativt frisk, förutom att jag fortfarande inte fått provsvar vad det var för något, men han är pigg och glad i alla fall! :) 

Hur som helst! Känenr ni någon som skulle vilja ha min charmiga, lite halvgalna häst på foder MINST 1 år, förmodligen längre, så hör gärna av er, de kanske kan kika in på bloggen och titta lite på honom även om bloggen inte är så uppdaterad. Annons ligger på blocket, bukefalos och hästnet.
Man får gärna träna och tävla med honom då han tycker det är kul. Helst skulle jag vilja ha kvar honom i Stockholmstrakten eller Uppsala, men kan ändra mig beroende på Tryggves bästa.

Så sprid detta och hör av er! Min mailadress ligger här i bloggen, men ändå:
friedaholmlund@hotmail.com


RSS 2.0