Prins Tryggve

Jag saknar dig och dina bus! <3


Hihi, kolla va söta!

De här ska min bebis ha


Min stiliga lillebror

Min lillebror i reklam för Skärholmens centrum idag- stolt storasyster!


En rolig bild

En aningens misslyckad bild på Tryggve, hahaha!


Konstig känsla

Det är en sån konstig känsla att inte ha Tryggve på vretaberg. Jag får ju hälsa på honom hos fodervärden när jag vill, men det är ju inte samma sak. Hur som helst hade allt gått bra igår på resan till Märsta och allt därefter, urlastning, ihopsläpp med nya kompisar osv. Tryggve och Rune blev kompisar direkt! Det är så roligt för jag och Emelie, Runes ägare, har alltid sagt sen vi hittade varandras bloggar att Tryggve och Rune nån gång måste få träffas, nu ska de "bo ihop" i förhoppningsvis minst 1 år. Så lustigt det kan bli ibland. Tack Emelie för hjälpen med att hitta fodervärd till Gulan, hade inte kunnat hitta en bättre familj till honom!
Så nu blir det nog att sluta blogga, kommer ju inte ha så mycket hästrelaterat att skriva om. Jag antar att ingen tycker det är nå vidare intressant med bebisar, haha. En som dessutom inte ens är född! :) får se hur jag gör med bloggen...


Jag kommer sakna dig så jag går sönder <3


Snabba puckar...

Tryggve åker imorgon! :(
Blandade känslor såklart. Men kände att jag lika gärna kunde släppa honom eftersom det kommer vara jobbigt när som det sker, samt att jag ändå inte kommer kunna rida honom mer nu innan bebis kommer. Så imorrn åker min fina bästa vän! Jag kommer förmodligen bryta ihop, om jag inte redan gråtit hela natten och är tom på tårar. Usch, det här är nog det jobbigaste jag gjort! MEN, han är fortfarande min och är inte till salu.
Nä, nu ska jag duscha och gråta lite mer. :(


Många tårar redan

Imorgon kommer Tryggves fodervärd och hälsar på, vi ska skriva kontrakt och L ville pyssla och rida lite.
Jag gråter redan, trots att han inte ska åka förrän januari, någon av de första dagarna. Men jag är inte ute så mycket längre, medryttaren har honom typ 5 dagar i veckan. Nu ska jag dock ha honom 3 dagar på raken! :) han har gått ganska mycket på banan, så han får välförtjänt helvila söndag och måndag, bara massa mys! :)
Väldigt bra det här faktiskt ändå, för det blir som avvänjning liksom att trappa ner tiden med honom.
Sen måste jag såklart berätta att Tryggve kommer komma till en underbar familj! Han kommer att bli så älskad och ompysslad! Han ska stå i samma stall som fina Rune, http://semlur.blogg.se känns tryggt också att Emelie finns där för dom!
Han kommer leva la dolce vita och jag kan hälsa på honom eftersom han inte ska flytta så långt, Märsta/Odensala! Känns så bra! Även fast jag såklart fäller tårar över det. Men i januari när bebis kommer får jag nog annat att tänka på! :)


Åh jag är så sur! :(

Skulle åka hem till mamma och pappa idag för att fira fars dag, hade bakat kladdkaka och skulle ta med. Jag och min kille kommer ungefär 50 m med bilen, sen tar det tvärstopp och bilens vänstra framdäck typ släpper från ett fäste och ställer sig på tvären.
Bilen stod mitt i vägen och vi kunde ju inte flytta på den, så det blev till att ringa bärgning. Som faktiskt var på plats efter typ 10 min! Han sa när han såg däcket att det i stort sett inte ska kunna hända. Dessutom slog nånting sönder, så den läcker växellådsolja också! Känns riktigt kul och bra! INTE! Men bärgningskillen tyckte jag skulle köpa en trisslott för att det inte hände i 100 km/h på motorvägen, vilket han såklart har rätt i. Jag är glad för att jag, Alex och bebisen i magen är okej, det är allra viktigast!
Men fasiken va jag hatar bilar!!!!! :(


Morgonmys

Hängt med den här finingen nu på morgonen <3


Knasig Tryggve

Idag åt Tryggve pepparkakor, det tyckte han var så gott så han va uppe i mitt ansikte för att förmodligen försöka få mig att ge honom min del, sötnöt! :) i övrigt borstade vi bara och hade mys. Imorrn blir han klippt och får nya framskor, härligt! :) så vila idag och vila imorrn, sen rids han ut fredag, hoppas lördag och ut igen söndag med Jenny troligtvis. Jag har morgonfodring, så jag fixar allt åt honom då, så kan Jenny låna honom om hon vill. Han har det bra min pålle, många som gillar honom och tar hand om honom! <3


Jag är rörd!

Jag blir sällan rörd, (känslostörd sedan länge) men nu är jag faktiskt det. Rörd över hur gulligt mailet var igår. På lördag (flyttat från 19/11) kommer den första familjen tillbaka. Efter det och beroende på hur det går så kommer ju något beslut att fattas, hur som helst så kommer Tryggve att åka iväg ett tag från mig, (hoppas jag), om inte första familjen tackar nej och den andra drar sig ur, ve och fasa! Men ponera att han åker iväg till någon av dessa familjer, han kommer att må fantastiskt bra och få så mycket kärlek och bli bortskämd, kanske mer än han redan är, haha! Min storbebis kommer få det fint! Jag vet att jag tjatar sönder bloggen om detta just nu, men det upptar mina tankar 24/7 och kan definitivt vara anledningen till att jag vaknade varje timme inatt :( Och för er som inte vet så ska jag inte sälja Tryggve, utan jag ska låna ut honom för att jag får en liten bebis i januari (en riktig alltså, inte en hästbebis, haha!) Är därmed inte den smidigaste som går på denna jord just nu med ca 2 månader kvar. Vill inte ställa av Tryggve och låta honom förfalla, samtidigt som jag inte har råd med det heller när jag är mammaledig, man blir aldrig rik när försäkringskassan är inblandad... Så därför valde jag att titta på lösningen att skicka iväg honom på foder, minst 1 år, med möjlighet att förlänga om allt funkar. Eftersom jag vill ha många barn, hahahahaha! Åh, nu fick jag skriva av mig, skönt värre! Tänkvärda ord: Everything will be ok in the end, if it's not ok, it's not the end!

Lilla Tryggvis kommer få det bra!

De som hälsade på Tryggve igår älskade honom! :) Fått mail från dom idag att de gärna lånar honom. De skickade även med bilder på stallet där de ska stå samt härliga bilder från Gotland när tjejerna rider. Jag tvivlar inte en sekund på att han skulle ha det bra hos dom, älskad till tusen, riden och tränad mycket samt förmodligen en hel del bortskämd! :)
Nu väntar jag bara på svar från den första familjen, vill ju ge de första tjing, egentligen av den enkla anledningen att de kan ha honom längre. I övrigt tror jag att han skulle ha det bra hos båda! Så vi får se. Viktigast är ju, återigen, att han får det bra och får mycket kärlek :)


Finaste vännen!

Han skötte sig fint idag! Segade en hel del i början, men kom igång efter en stund. Det gick helt okej för tjejerna och de tyckte han var snäll och go!
Vi får väl se vad de säger.
Näst nästa helg kommer de från förra helgen tillbaka! :) då ska hon prova hoppa med honom. Det ska nog gå bra, han tycker ju att det är skoj!
Oavsett vad de från idag säger, så vill jag att näst nästa helg ska komma så jag kan få svar från den familjen först. De har första tjing och jag är så säker på att han skulle ha det bra där, så jag vill avvakta.
Tills vidare hålls han ju igång av medryttaren! :)


Idag ska han visas upp igen...

Idag kommer en mamma med två tonårsdöttrar och ska kolla på Tryggve. Han har varit fin men ganska pigg sista dagarna så jag hoppas han håller sig i skinnet idag! ;) jag har meddelat familjen som kommer att jag inte kommer att sitta upp innan, då jag känner på mig att om jag sitter upp den där "sista" gången så kommer något att hända bara för att. De har sett film på Tryggve, så det var okej med dom att jag inte satt upp innan.
Igår var vi på promenad jag och Tryggvis, det va en annorlunda promenad med många konstiga möten, bil med släp där det låg pall och skramla, bil med skyhög musik med bas, en bil med ett nyskjutet rådjur på huven, folk i skogen pga jakt osv osv... Så Tryggve stannade och tittade en del men talar man bara om för honom att det är okej så tycker han det med. Vanligtvis har jag inte kedja på honom när vi promenerar, men igår hade jag det, inte för att han är dum på nåt sätt, utan för att jag är svagare och mer osmidig nu.


Jag vill hoppa!

Jag vill hoppa med Tryggve! Åh vad jag saknar det! Kollat lite på gamla filmer från både pay & jump och tävlingar och jösses va kul vi haft tillsammans då. Redan när man sätter på Tryggve transportskydd så hajar han att det ska hända grejer, han är dock alltid väldigt cool, men taggad på ett bra sätt. Han är en klippa på tävlingsplatser och sköter sig utmärkt. Jag saknar den tiden! :( fast jag vet att i januari så kommer en ny människa in i mitt liv och jag kommer bli fullkomligt ägd och inte alls hinna tänka på det här med att hoppa Tryggvis! :)


Jag är så kluven...

Ska jag eller ska jag inte låta fler prova honom? Ska jag helt enkelt lägga ut en ny annons där jag säker efter en till medryttare bara? Groteskt svårt det här. Jag vill bara att han ska ha det bra ju! Väntar fortfarande på svar från de i söndags, men kan tänka mig att det tar ett tag då de skulle prova fler hästar. På onsdag blir Tryggvan klippt av snälla Sussi! Skönt för honom, han blir ju dyngsur av svett efter 30 min skritt och trav liksom... Risken att han blir sjuk är för stor, klipper hellre av pälsen då. han är ju van vid att vara klippt på vintern, så det är lugnt. Nu med nya medryttaren så vet jag ju också att han får röra på sig ordentligt. Hon rider minst 3 dagar i veckan och jag kan longera 1-2 dagar, vila 1-2 dagar, annars promenad. det klarar han sig gott på. Jag tänker inte rida något mer nu, jag är alldeles för klumpig och det känns konstigt i kroppen efteråt, ibland gör det nästan ont. Så därför är det nog nu för några månader framöver! :(

Fler provridningar...?

Jag hade ju egentligen bestämt mig för att strunta i det om det inte fungerade med de som var och tittade på honom i söndags. Men nu vet jag inte... Har inte fått svar från dom än. I helgen vill det komma en tjej och titta på honom och nästa helg kommer det ev en mamma med två döttrar. Först tvekade jag, men tror att jag bestämt mig för att visa honom för båda, det allra bästa för honom vore ju trots allt att komma till någon som pysslar med honom varje dag och där han blir riden. Om det skulle bli alternativet att han står kvar och jag tar hjälp av två medryttare så kan det ju faktiskt bli så att det blir ett glapp där jag inte orkar så mycket längre och att han mest blir stående ett tag tills jag och medryttaren hittar person nummer 2. Jaja, vi får se. De som tittade i helgen har hur som helst första tjing då jag tyckte om dom väldigt mycket och tror att det skulle kunna bli väldigt bra för Tryggve. Jobbigt det här med att känna sig otillräcklig för sin häst. Han är ju världens bästa, underbaraste kille, jag vill att han ska ha det bra <3

Den finaste som finns!

Åh va han är fin min pålle! Och social, han hänger vid grinden om jag är i stallet, sööööööt!


Roligt värre!

Sitter i tvättstugan och väntar på en maskin som strax är klar. Måste in med tvätten direkt i tumlaren om det ska hinna bli torrt, därför sitter jag kvar här nu! :) Tryggve skulle egentligen tagits om hand av medryttaren idag, men det kom en sak emellan, så jag fick åka till honom innan tvättstugan och mocka, fixa mat och snabbpussa lite på honom, sötgöte, han ser så rolig ut när man ropar på honom i hagen, som att han verkligen blir glad liksom! <3


RSS 2.0