Snart där...

Nu är snart flyttdagen kommen! På lördag bär det av, dock ska vi ju som sagt bara några kilometer, haha!
Men men, allt ska likförbannat packas! Så imorgon har jag tagit ledigt från jobbet så jag ska hinna med helgens bestyr. Det är ju även så att jag fyller år nästa vecka, och eftersom mina föräldrar är mitt i flytt från hus till lägenhet så ville de komma på helgen istället, så de kommer på söndag eftermiddag. Och så kommer mina syskon, min kille A och min fina vän C. Så vi blir några stycken i min lilla etta! Och jag ska givetvis baka allt själv!
Men hur som helst, nu kom jag ifrån ämnet lite! =)

Hämtade hösilage från nya stallet häromdagen för att kunna börja blanda till Tryggve, så nu får han några kilo varje dag, han älskar det! Hösilaget var sååååå fint! Jag har ju gett Tryggvan hö i det stallet vi står nu eftersom jag tycker att silaget mer är ensilage än hösilage, och nu fick jag det verkligen bekräftat. Hösilage ska vara ganska torrt, grönt och lukta fräscht! Känns kul att komma till ett ställe med fräscht foder och ordning och reda!

Igår köpte jag en ny vattenhink till Tryggve, han ska ha två i nya stallet eftersom han inte har någon vattenkopp. Han dricker mycket min totto och för att vara säker på att det inte tar slut får han därför ha två hinkar.
Han fick även en ny grimma! =) Han har en med reflexer på nu, men den är lite trasig, och eftersom han ska gå med grimma i hagen i nya stallet så fick han en ny, en som inte kommer skava heller, hoppas jag. Skaver den får han ju givetvis gå utan!

Tänkte ta lite kort på Tryggvan i hagen imorgon när det är ljust, får se om jag kan fånga något ögonblick när han och hans hagkompis leker, för det gör dom en hel del! Tror att Tryggve och S kommer sakna varandra. Men S får en ny kompis i sin hage snart, så han blir nog nöjd. Och Tryggve får ju flera... Jag har ju egentligen varit emot att Tryggve ska gå med fler hästar än en, men i denna stora hage så tror jag inte att det spelar någon roll. Han kommer nog hitta sin plats. Vi märker väl lite på söndag hur det går... =) Han ska ha benskydd och boots på alla fyra när de släpps ut på söndag, hahaha, kanske man kan unvdika något sår iaf! Risken att de drar på och kollar av hagen är nog rätt stor! Tror att jag kommer ha världens lyckligaste häst! SKa försöka ta lite kort då också! Egentligen skulle man haft en systemkamera, men jag äger ingen och jag har svårt att tro att någon som har, vill åka med mig till stallet vid 7 på söndag, haha!

Åhhh, jag är så förväntansfull, känner mig som ett barn på julafton! trots att jag "bara" ska flytta min häst! Hahaha, man kanske är lite korkad ändå!

Dagarna går...

Jag blir snart 28 år, kan knappt tro det själv. Känns som igår jag var 23... Men det sägs ju att man blir klokare med åren och det känns faktiskt just så! =)
Att jag blir 28 innebär också att Tryggve blir 9 år i maj! Lillplupp börjar bli storplupp!
Idag red jag på ordentligt och krävde lite av honom, provade till och med galopp i båda varven. Inga problem! =) YAY!
Så nu kör vi på sakta men säkert framåt och hoppas bli klara för tävling i april nån gång. Beroende på när vi kommer igång med hoppningen givetvis. Jag har dock inte bråttom någonstans så tar det tid så gör det.
Blir det dåligt med träning tänkte jag istället för tävling, ta mig iväg på några pay&jump för att hoppa igenom honom lite, himla bra träning det där!
Idag klippte jag hans man, så nu är han snygg igen! =) Allt hår på honom växer fort som attan, förutom hans stackars lilla svans, haha, han har inte mycket till svans, men det blir bättre! Eller så är det jag som inbillar mig! Brukar skämta om att jag ska sätta i extensions, HAHA, undrar hur det skulle se ut! =)
Längtar så tills vi flyttar! Tiden flyger ju iväg och snart är dagen D här! Ska bli så kul! Och framförallt skönt för Tryggve med mer lugn och ro!
Idag var det en tjej i stallet som sa att det skulle bli så tråkigt när jag flyttar, av två anledingar.
Den första att jag alltid är så glad, den andra att hennes dotter ser upp till mig. Hon tackade för att jag tog mig tid att prata med hennes dotter.
Jag gör det inte för att vara snäll utan för att jag gillar henne såklart!
Men hur som helst så tyckte jag att det va så himla gulligt sagt!
Dessutom så sa dottern igår att jag har stallets charmigaste häst, då blir man ju lite stolt! =)
Bilder på nya hårfärgen kommer när jag lagt i en omgång till, just nu är det så mycket ljusare i längderna, men jag ska ordna till det där imorgon eller på torsdag, kommer bli skitbra!
Nä, nu måste jag sova, sov dåligt inatt, så hoppas på bättre sömn nu!


Ombyte förnöjer

Idag har jag färgat mitt blonda hår brunt. Känns konstigt men lite roligt ändå! =)
Sist jag gjorde det va väl 15 år sen eller nåt, sen dess har jag haft mitt blonda änglahår, men inte nu! =)
Tryggve blir bättre och bättre! I förrgår kändes han inte helt okej, men igår va han mycket fräschare igen!
Kände dock fortfarande en liten blödning i muskeln, men det går framåt!
Så vi kör på!
Idag har han varit med sin medryttare S. Det verkar fungera bra mellan dom, det gör mig glad!
Den andra medryttaren kommer inte att följa med oss till nya stallet... =( Hon ska bli delfodervärd på sin förra medryttarhäst. Jag vill inte att Tryggvan ska hamna i kläm och bli någons måste, så jag sa till henne att om hon nån gång känner att hon skulle ha tid att ha honom 1 dag i veckan så får hon gärna höra av sig, men att vi pausar på obestämd tid nu.
Men jag klarar det med hjälp av S, inga problem!
Ska byta klubb att tävla för också tror jag. Tävlar ju för Waxholms FRK nu, men eftersom det är helt fel sida för mig så tror jag att jag bestämt mig för att gå över till Botkyrka RS. det blir nog bra!
Nä, måste sova, over and out! Slänger in en gammal bild på Gulan från betessläppet för att få lite skön sommarkänsla! =)

Arg!

När jag inte har något bättre för mig kollar jag gärna hästannonser.
Inte för att jag ska köpa någon ny häst men mest för att jag tycker det är roligt att se vad som ligger ute.

Har tyvärr hittat många annonser där man skriver att om hästen inte säljs så ska man skicka den till slakt.
MEN ALLTSÅ VA?
Hur fan är man funtad då?
Läste om någon som pluggade och som därför inte har varken tid och råd att ta hand om sin häst.
Och det visste personen i fråga inte innan h*n började plugga eller?

Usch, jag blir jätteupprörd när jag läser sånt!


Det går framåt...

Tryggve blir piggare och piggare tycker jag, rör sig bättre och bättre!
Igår fick han duscha! Till en början var han hemskt onöjd, men sen stod han stilla och såg ut att tycka det var ganska skönt! Det är så bra när de är klippta, då torkar de fort! Det är ju varmt i stallet så han fryser ju inte direkt heller. Tvättade även hans täcke igår eftersom i lördags när jag tog av utetäcket hittade jag bajspluppar som satt fast på innetäcket, USCH! Han hade legat i bajs och verkligen grottat in det i täcket, hahaha!
det hänger på tork nu, får se om det är torrt idag... Sen blir det ren häst, rent täcke! Om han inte legat i bajs igen vill säga...

Tog tyvärr inga kort i helgen trots att solen sken! Men som sagt var, senast flytten! =)

Var och hälsade på i nya stallet i lördags, så himla mysigt! Vi kommer stormtrivas både jag och Gulan! =)

En himla mysig blogg....

Är denna: http://equipage.se/annas_blogg_sida2.html
En av mina kollegor har introducerat mig till denna blogg, och nu kan jag inte sluta läsa! Hoppas varje dag att hon ska ha uppdaterat! =)
enjoy!

Nytt år, redan februari = nya tag!

Jaha ja, nu har jag bestämt mig! Ska iaf blogga en gång i veckan! =)
Väldigt mycket har hänt sen innan jul då jag bloggade senast...

För det första så har jag hittat två medryttare, de har varsin dag i veckan!
Det fungerar toppen med båda två! Tryggve är nöjd! =)
För det andra så ska vi flytta jag och Tryggve, och våra medryttare! =)
Men inte så långt! Faktum är att vi ska flytta tillbaka till stallet där hans förra ägare hade honom och där jag alltså hämtade honom när jag köpte honom! =) Jag och hans förra ägare har alltid hållt kontakten och blivit kompisar, hon är en himla go tjej! Så det ska bli superkul att stå där med henne!
Det finns många anledningar till att jag flyttar, men den största är att jag tröttnat på att det alltid är något som inte är bra där vi står nu, och det som inte är bra nu är underlaget i ridhuset som i stort sett inte finns längre, det är totalt stenhårt med stenar som kommit upp från botten, markmatta som slitits upp osv.
De säger att det ska fyllas på till våren... Men jag känner att när det väl är påfyllt kommer man förmodligen inte ta hand om det speciellt bra och så dyker nästa sak upp som inte är bra. Tråkigt, för jag trivs med människorna där och Tryggve trivs. Men jag känner också att både jag och Tryggve kommer trivas i det andra stallet.
Dessutom kommer jag inte behöva lägga massa energi på att irritera mig på saker.
På det nya stället finns inget ridhus, men jag känner att det är okej ändå! Ridbana finns! Dessutom sparar jag så pass mycket pengar på att flytta att jag kommer kunna lägga de pengarna på att åka iväg och träna! Ska bara hitta någon härlig hoppgrupp med bra tränare där man kan få vara med! =)
Dessutom i det nya stallet (nytt för mig, gamla för Tryggve) så går hästarna i en JÄTTESTOR hage! Och de får vara ute mycket längre. Idag kommer Tryggve ut vid 9-9:30, och in mellan 15:30 och 16 (lite längre när det är ljust). Men här släpps de ut tidigt på morgonen, 7:30-8 typ, så han kommer må så mycket bättre. Hoppas på att lite av hans tics släpper! ;)

För tillfället så är han lite halvskadad, har en sträckning/muskelbristning i bringan som går ner i båda fram och gör att han inte kan ta ut steget. Han vill inte alls! Det hände när vi hoppade förra söndagen, jag har mina aningar när det hände, han snubblade över markmattan, hoppade jämfota några steg i galoppen innan han stannade, sen ville han inte mer. Hela förra veckan tyckte jag att han var stel och saknade vilja, så fort jag försökte länga steget i framförallt höger varv så stretade han emot och drog upp huvudet, inte likt honom, han är ju en arbetsvillig kille.

Men jag red lite lätt hela förra veckan, undvek böjda spår och bara lät honom gå liksom, jag misstänkte att något inte var okej.

Så i tisdags var det dags att träna dressyr, var sjukt taggad! Satt upp och kände samma sak som förra veckan, han vill inte! Och jag kände att när jag satt ner i sadeln så var det liksom hackigt och stötigt på något sätt. Jag berättade för min tränare som bad mig komma fram i trav, fick trava 1 varv åt båda hållen på volt, sen bad han mig hoppa av. Han klämde och kände och visade mig vart bristningen satt, sa att mycket riktigt så får han inte ut steget, för det är för stelt och gör lite ont...

Så nu rider vi lite lätt varje dag, skritt och trav för att han ska få röra sig. Sen masserar vi och stretchar!

Igår, alltså dagen efter den uteblivna träningen så var min medryttare ute, hon skrev sen att han kändes pigg! Så det är positivt! För pigg har han inte varit sen förra söndagen. Kanske fick D loss lite redan i tisdags! =)

I övrigt så hade vi precis kommit igång med dressyren ordentligt och skulle börja med hoppningen igen när detta hände. Jag har nu bestämt mig för att inte hoppa mer på vårt underlag som det ser ut nu.

Vi flyttar sista helgen i februari! =) Massor av bilder utlovas då!
Just nu tycker jag alla bilder ser likadana ut! =) Dessutom är det grått och trist ute.

Ja herregud, detta var en liten snabbuppdatering! Hoppas kunna uppdatera iaf 1 gång i veckan som sagt! =)

RSS 2.0