Har jag berättat om...

När jag köpte Tryggve?
Eller ja, det vet jag att jag delvis har eftersom jag hade min blogg då, men hur som helst, this is the real story:
Jag satt hemma en fredag och drack vin och kollade hästannonser, hade funderat ett tag på att köpa igen. Hittade bland annat Tryggve på blocket, blev överförtjust av bilderna i annonsen, så söt häst! Mailade Jenny, hans dåvarande ägare, och frågade om han fanns kvar samt om han verkligen hette Tryggve. Fick ja på båda frågorna och vi bokade tid för provridning en söndag, minns inte riktigt om det var samma helg eller veckan efter dock. Bokade även provridning på två andra hästar, men Tryggve var först ut. Tog med mig mitt gudbarn och hennes mamma till provridningen. Tryggve charmade mitt gudbarn direkt genom att ta av henne mössan, haha, charmören! I ridningen kände jag att det definitivt fanns potential, inget paddlande med bak och lyssnade helt okej samt var mjuk i munnen och gjorde sitt bästa. Och så va han ju så go! Hela han utstrålade trygghet! Jag hade några månader tidigare åkt in i en ridhusvägg med skallen före och kände att jag liksom var klar med tokiga hästar, nu ville jag ha nån som var go och glad och som skulle bli min bästa kompis. Efter provridningen på Tryggve avbokade jag de andra två, för jag var kär, Tryggve eller ingen! Var också en aning nervös, för Jenny hade haft några ute och tittat på honom och hon verkade extremt kräsen med vem som skulle få köpa honom. Men det visade sig vara ömsesidigt och hon såg gärna att jag kunde få bli hans nya ägare. Jag åkte och provred igen och efter det bokade vi tid för besiktning. Han gick igenom utan anmärkning och därefter skrev vi papper. Jag stod kvar hos Jenny i 10 dagar, ett fantastiskt fint erbjudande från Jenny som då kunde stötta medan jag och Tryggve lärde känna varandra. Det blev iof aldrig några frågetecken mellan mig och Tryggve, vi satt ihop redan från början och jag tror att vi är menade för varandra! Jag och Jenny fortsatte hålla kontakten även när jag flyttade därifrån och idag är hon en av mina allra bästa vänner! En liten solskenshistoria! ;)
Att låna ut Tryggve är det konstigaste jag någonsin gjort! Han hör ju ihop med mig! :) Men jag hoppas att han ska ge Lina lika mycket glädje den här tiden (hur länge det nu blir) som han gett mig! Och jag får en Tryggve junior att se till under tiden ;)


Kommentarer
Postat av: fridan

vilken härlig historia! och vad härligt att ni har kontakt och är vänner nu! de va inte långt du åkte för att hämta honom med andra ord?! :)sv: mjo, jag red ju faktiskt förrförra helgen när det var riiiiktig storm! :P

2011-12-10 @ 16:07:59
URL: http://kaloescha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0