Nytt år, ny tid

Ja idag tar ju 2011 slut...
2011 har varit ett mestadels bra år för mig! Det började lite tufft men från april har det bara varit positivt!
I april bytte jag jobb och i maj fick jag reda på att jag var gravid, kanske lite dålig tajming med tanke på nya jobbet, men det går inte alltid att styra över bebisar och när de ska komma :) Iom graviditeten ställdes jag inför ett tufft beslut, nämligen att söka fodervärd till Tryggve. Kändes konstigt i början när man ändå inte känner i kroppen att man är gravid, eller jo, jag spydde ju varje dag i 8 veckor, men annars så kändes det ju inte så annorlunda. Hittade ju en tjej som det funkade med, hon skulle ta honom på prov några dagar, dagen innan det så hoppar hon av, anledningen förstod jag inte riktigt, mer än att det handlade om att hon inte hade stallplats där hennes kompisar hade... Suck! Men men, nya tag och fortsatte letandet. Dock var jag så kräsen att vissa inte ens fick komma och provrida. Han är ingen häst för en tjej på 12 år som väger 30 kg, så är det bara. Till slut stod det ju mellan två familjer och jag valde den första då jag kände sån connection med dom redan från början. Sagt och gjort, han åkte 20 november. Det känns som en evighet sen! Jättekonstigt! Men nu är det bara att blicka framåt :) Tryggve har det toppen och jag ska snart bli mamma, så det är vad 2011 förde med sig :) 2012 blir nog ett väldigt annorlunda år för mig och min sambo, men det ska bli såååååå roligt!
Gott nytt år på er allihopa! Hoppas ni slipper rädda hästar pga alla raketer!


Längtar efter Tryggve och bebisen

Saknar Tryggve så otroligt mycket vissa dagar, kan se ett kort och bara vilja pussa ihjäl honom typ :)
Längtar efter bebisen också, bara den håller sig kvar till söndag då vi bytt år så kan den komma när den vill sen! :) Här är en bild på "Tryggve junior" i magen 16/8 :) det som är vid hakan är navelsträngen och så håller den upp händerna. På den här bilden är den lik sin pappa, så det ska bli spännande att se den i verkligheten :)


God jul!

God jul till er alla!
En jul utan Tryggve känns väldigt väldigt konstigt... Men jag ska nog överleva! :)


Snart julafton!

Imorgon är det julafton och jag och Alex ska fira jul med min familj i Uppsala. Det ska bli mysigt, lugn och ro och massa god mat. Lite lustigt att tänka att nästa jul så är vårt barn snart 1 år och det kommer vara slut på friden, full rulle är nog en underdrift, framförallt eftersom vårt barn kommer ha en jämngammal kusin att härja med! :) alex syster har beräknat födelsedatum på sin bebis 5 dagar efter vårt så vi får väl se vem som kommer först :) idag i en galleria var det en kvinna som log och sa "åh vilken fin mage" när hon gick förbi, gulligt tycker jag! Sen var det ett fyllo på bussen som gratulerade också, hahaha.
I övrigt är min ersättare på plats på jobbet och vi har haft överlämning 1 vecka. Nu är vi lediga till den 2 januari då vi ses igen för ytterligare 1 veckas överlämning innan jag påbörjar min mammaledighet. Förhoppningsvis hinner jag vara hemma några dagar innan den där inne bestämmer sig för att komma ut. Man kan behöva samla lite kraft... :) för att ni någorlunda ska kunna föreställa er hur det är så kan jag upplysa om att få på sig strumpor och skor är ett projekt, jag är andfådd och måste sitta ner i två min efteråt för att orka, hahaha, så det är lite skillnad mot vad man är van vid med mockning, tidning osv :)
Nä, nu ska ja göra Janssons frestelse och umgås med min fina sambo <3
god jul till er alla!


Tiden går så fort

Nu är det liksom bara en månad kvar till beräknat datum för bebisen att komma, känns helt galet. Om jag tyckt att jag varit ägd av Tryggve så är nog detta något ännu "värre" eftersom bebisen ska bo här hemma, med mig och Alexander. Haha, det känns helt sjukt och skruvat! Men det kommer nog bli bra :)
Längtar tills den kommer och vi har lärt känna varandra lite, då blir det lite stallhäng med Jenny och kanske en ridtur på Tic Tac ;)
Tryggve verkar må fortsatt bra, har inte hört något mer om att han är utstött, så jag antar att det är under kontroll. Härom morgonen fick jag ett sånt enormt hugg i hjärtat av saknad till honom, men jag vet ju att han har det bra! :)


Finaste Tryggvan

Hälsade på Tryggve i lördags, han mådde fint! Finaste grabben! Han var lite utstött i hagen, men de har koll på honom och ska nu lägga ut fler mathögar så alla får mat. Blev väldigt förvånad av att se honom bara gå undan när de hoppar på honom... Inte likt honom alls. Min enda tanke är att det beror på underlaget i hagen som är lera och han är van vid att gå i stor hage där det bara blir lerigt vid grinden. Så jag gissar på att det kan bero på det, att han blir osäker liksom och inte riktigt vet vart han ska ta vägen. Jag hoppas det löser sig för honom snart! I övrigt mådde han alltså fint och är högt älskad av sin fodervärd!
Men jag måste medge att jag saknar honom galet mycket! <3


Har jag berättat om...

När jag köpte Tryggve?
Eller ja, det vet jag att jag delvis har eftersom jag hade min blogg då, men hur som helst, this is the real story:
Jag satt hemma en fredag och drack vin och kollade hästannonser, hade funderat ett tag på att köpa igen. Hittade bland annat Tryggve på blocket, blev överförtjust av bilderna i annonsen, så söt häst! Mailade Jenny, hans dåvarande ägare, och frågade om han fanns kvar samt om han verkligen hette Tryggve. Fick ja på båda frågorna och vi bokade tid för provridning en söndag, minns inte riktigt om det var samma helg eller veckan efter dock. Bokade även provridning på två andra hästar, men Tryggve var först ut. Tog med mig mitt gudbarn och hennes mamma till provridningen. Tryggve charmade mitt gudbarn direkt genom att ta av henne mössan, haha, charmören! I ridningen kände jag att det definitivt fanns potential, inget paddlande med bak och lyssnade helt okej samt var mjuk i munnen och gjorde sitt bästa. Och så va han ju så go! Hela han utstrålade trygghet! Jag hade några månader tidigare åkt in i en ridhusvägg med skallen före och kände att jag liksom var klar med tokiga hästar, nu ville jag ha nån som var go och glad och som skulle bli min bästa kompis. Efter provridningen på Tryggve avbokade jag de andra två, för jag var kär, Tryggve eller ingen! Var också en aning nervös, för Jenny hade haft några ute och tittat på honom och hon verkade extremt kräsen med vem som skulle få köpa honom. Men det visade sig vara ömsesidigt och hon såg gärna att jag kunde få bli hans nya ägare. Jag åkte och provred igen och efter det bokade vi tid för besiktning. Han gick igenom utan anmärkning och därefter skrev vi papper. Jag stod kvar hos Jenny i 10 dagar, ett fantastiskt fint erbjudande från Jenny som då kunde stötta medan jag och Tryggve lärde känna varandra. Det blev iof aldrig några frågetecken mellan mig och Tryggve, vi satt ihop redan från början och jag tror att vi är menade för varandra! Jag och Jenny fortsatte hålla kontakten även när jag flyttade därifrån och idag är hon en av mina allra bästa vänner! En liten solskenshistoria! ;)
Att låna ut Tryggve är det konstigaste jag någonsin gjort! Han hör ju ihop med mig! :) Men jag hoppas att han ska ge Lina lika mycket glädje den här tiden (hur länge det nu blir) som han gett mig! Och jag får en Tryggve junior att se till under tiden ;)


Mobbad Tryggve?

Fick höra igår att Tryggve har lite svårt att komma in i gänget i sin hage, att han blir lite bortstött från mat osv. Han hade dessutom fått en spark tidigare i veckan, så får se hur hur det ser ut imorgon när vi hälsar på. Det lät dock som att det läkte fint.
Nu undrar jag ändå, vad har hänt med min häst???? Han har varit en riktigt stöddig sak, den enda han inte rådde på var Tic Tac som gav honom rådäng, men övriga har tryggvan satt på plats. Så kanske har han fått för många pepparkakor och blivit på tok för snäll? ;) jag ska peppa honom lite imorgon, tala om för honom att tuffa till sig igen! ;) Min älskade plutt! <3


Räknar ner dagarna tills jag får träffa Tryggvis

På lördag åker jag och Jenny och hälsar på Tryggve, kan knappt vänta, vill att det ska vara lördag nuuuuuu!

På lördag säljs nog min bil också om allt går som det ska. Den säljs till Danmark av alla ställen :) ska bli ruskigt skönt att slippa den kostnaden nu då jag ändå inte behöver bil. Eftersom det ändå inte går in nån barnvagn i den har jag ingen nytta av den sen heller. När Tryggve kommer tillbaka så ska jag nog leta bil med dragkrok och stort bagageutrymme till vagnen, så bebis kan följa med överallt! :)
Nu måste jag göra mig iordning till jobbet!


Konstigt

Vad konstigt det är att inte ha häst! Inte för att jag skulle orka åka till honom varje dag nu, men ändå. Vissa dagar hugger det i hjärtat av saknad efter prins Tryggve, den finaste hästen i världen! Som tur är så har fodervärden prickat in de jobbigaste dagarna med samtal om hur mycket de älskar honom, vilket gör mig varm i hjärtat. Det de berättar är verkligen Tryggve-beteende, vilket tyder på att han är sig själv och mår bra! Inte nu i helgen men nästa ska jag hälsa på honom, då blir det pusskalas! :)
Och som sagt, de älskar honom, så jag hoppas att allt ska funka nu en lång tid framöver så jag istället kan koncentrera mig på bebis.
Har redan varit inne på SÖS 2 gånger för extra kontroller för att de trott att bebisen inte mår bra, nu gör den det så det är okej, men det har varit mycket i mitt liv med bil, häst, jobb osv, jag behöver verkligen ta det lugnt nu, vill ju inte ha ut ungen 2011, den bara måste ligga kvar till 2012 :)
På lördag ska jag till stallet och packa ihop mina sista saker, vilket troligtvis inte är så lite... Ska även säga hej då till fina Mario som snart ska lämna oss för Trapalanda. Han mår tyvärr inget bra alls och efter flera månaders kämpande så har nu hans ägare gett upp och tillsammans med veterinär kommit fram till att detta är den bästa lösningen. Sorgligt och jag lider med Jenny, hans ägare. Dessvärre förväntas sådana här beslut av oss djurägare ibland :(


RSS 2.0