Teori

Har man nog alldeles för lite av...
I onsdags hade vi det i stallet med vår dressyrtränare som kommer till oss 1 gång i månaden och som jag dagen innan red för. Han är inte bara tränare utan även psykolog och föreläser inom ämnet idrottspsykologi.
Han pratade om ledarskap. Ledarskap människa-häst, ledarskap flock i vilt tillstånd, i våra hästars tillstånd osv.
Det var väldigt intressant och något jag verkligen tar med mig.

Jag frågade även över saker som Tryggve gör. T.ex, när han blir rädd för något, händer väldigt sällan dock, så måste han, när han inte är rädd längre, gå fram och liksom "döda" objektet i fråga.
Då kom vi in på ledarskap igen och vem han är i flocken, beteendet finns hos hästar med gott självförtroende och låg grundstress, en flockledare. Vilket jag ju tidigare sett i hage och dylikt, men jag har liksom inte tänkt på det på detta sättet... En häst med gott självförtroende och låg grundstress passar ofta väldigt bra som tävlingshästar, vilket ju säger sig självt! Och detta stämmer så väl på Tryggve, han är liksom supercool på tävlingsplatser, han gillar att visa upp sig, är väldigt orädd osv.
Tänkvärt och väldigt nyttigt att ha detta i bakhuvudet när jag är med honom. Han skulle lätt kunna ta över som ledare om han la manken (höhö) till... Jag måste därför vara extremt konsekvent i mitt ledarskap gentemot honom.
Ja, jösses, vilken intressant kväll det var!

Även om vissa saker är så självklara i vår hästvärld så tror jag att det är bra att påminnas ibland.
Och att prata om ledarskap tror jag att vi alla behöver, det är lätt att glömma bort små detaljer som vi borde göra, men som vi glömmer för att vi spenderar så många timmar varje dag med våra hästar.

Nu känner iaf jag mig på tårna igen och vet att jag måste vara mer konsekvent i mitt ledarskap.

Efter teorin gick vi ut i ridhuset jag och Tryggve, sprang och jagade varandra och riktigt busade runt en stund, han är så mysig och det roligaste är att han har fullt fokus på mig, släpper mig inte en enda gång. Sedan provade vi lite framdelsvändningar från marken och det fungerar, men är svårt för honom att flytta undan för höger. Träna, träna, träna! =) Jag har iaf världens bästa, mysigaste, mest underbara häst! =)


Kommentarer
Postat av: Josäfin :>

Är du taggad på helg nu då? :D

2010-11-26 @ 16:42:21
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: fridan

kul, undrar vem kalle skulle vara i flocken :) han är ju rädd för allt, lite sådär kokobäng o brallig och på tävlingsplatser är han ibland mer i luften än på marken :Psv: jo men precis! det är så skrämmande alla dessa övergrepp på djur...

2010-11-27 @ 12:09:18
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan

Kul med nyttig föreläsning! Har du funderat något mer på stallplats på Ekeby eller har du hittat något bra eller bestämt dig för att stanna kvar? :)

2010-11-29 @ 18:49:18
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan

SV: okej :) tänkt bara på att det är rätt så populärt att stå på Ekeby. Vi har haft några st som kollat på stallplatserna nu :)

2010-12-01 @ 09:08:45
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Brusella

Tävling - Vinn en Ralph Lauren pikétröja ! :D http://brusella.blogg.se/2010/november/jultavling.html#comment

2010-12-02 @ 14:37:00
URL: http://brusella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0