Wow, vilken häst jag har!

Idag stod dressyrträning för D på schemat. Jag red fram ca 30 min och Tryggve kändes redan då superfin!
Mycket riktigt så var han riktigt fin i traven, fick dock veta att jag måste räta upp honom lite, när jag gjorde det så kändes det helt fantastiskt, när jag sedan fick veta att Tryggve skjuter bak min yttre höft i traven och jag balanserade upp det så var det ännu mer WOW!
Dagens ta itu med grej var galoppen. Tryggve blir ju så stark så det blir bara dragkamp...
Problemet är att jag lutar mig inåt och alltså själv ser till att han drar kan man säga. Istället för att ha i stort sett all vikt på ytter så har jag haft den på inner, tacka fan för att det blir knäppt liksom, haha!

Men när vikten las på ytter och jag började driva med skänkeln istället för med sätet så lugnade Tryggve ner sig och slutade springa ifrån mig, WOW igen! Jag kunde på slutet göra relativt lugna fattningar, men framförallt riktigt fina avsaktningar. Mycket kvar att jobba på, men det går framåt! Som D sa, "ni går från klarhet till klarhet"
Jag kan bara hålla med! =)
På slutet visade dock Tryggve lite humör, han tyckte det va jobbigt och studsade en del på stället, men jag var bestämd idag och då gav han sig!
Och visst är det konstigt det här med alla olater man lägger sig till med, jag hittar på nya dumma saker jämt. och sen kan de lösas på ett dressyrpass, underbart!
Jag älskar min Tryggve, han är världens finaste kille och min bästa vän i alla lägen!

Kommentarer
Postat av: fridan

ha härligt att vi båda fick såna WOW-känslor idag :D:D finaste tryggve! och visst är de typiskt att ingen filmar/fotar de passen ???! :D

2010-07-29 @ 22:28:47
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: fridan

haha va? toktryggve! håller han på så när du går med honom till o från hagen med? :o

2010-07-30 @ 13:34:38
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Karoline

Vad roligt att det gick så bra för er!!! Det är sjukt mycket jobb med varmblod, men i slutet är det ändå så värt det!Sv: Olyckan var riktigt hemsk, alla var vi rädda och oroliga efter. Nu först så känns det bra att köra bil igen och hästarna är nästan som de brukar.Jag kommer att hålla koll på dig och Tryggve också, så kul som sagt att hitta fler med varmblod :)

2010-07-30 @ 17:01:06
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: fridan

haha, där skiljer sig kalle och tryggve då! kalle är lugn och fin (oftast) när jag går med honom men om jag sitter på, även barbacka så kan han skutta runt och busa som en tok! :D

2010-07-30 @ 17:14:29
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Emelie

Åh vad kul med ett så lyckat dressyrpass! :D Jag älskar när man verkligen får den där wow-känslan

2010-07-30 @ 18:13:11
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Karoline

Sv: Ja, de är underbara.

Redan idag gör hon allt för mig, men vi missförstår varandra.

Därför ska det bli skönt nu med en inriktning som gynnar henne och mig.Jag ångrar inte en dag att jag valde min lilla prinsessa, men ibland är vägen lång :)

Men det är ju det som är charmen, att få utvecklas tillsammans!Hur gjorde du?

2010-07-30 @ 23:54:17
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Emelie

sv: ser du den nu då? =) testa annars att klicka på F5 när du är inne på min blogg så borde du se headern.Det är så underbart med travare, de brukar oftast kämpa på trots att de egentligen är trötta. Chanel går på bakbenen när hon är trött haha, så det är lite skillnad :/ sen ger hon sig och går fint efter ett tag men ändå

2010-07-31 @ 18:33:33
URL: http://semlur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0