HSS och dressyr...

han ser ut som en alien på den här bilden, söt-plupp!
Angående skakningarna så tror jag som sagt var inte att han lider speciellt mycket av det. Men jag vill börja forska i det för att kunna vara beredd OM det en dag skulle bli värre, vilket jag hoppas att vi ska slippa.
Det som händer när det blir värre kan t.ex vara att de börjar slå med huvudet så mycket att man blir knockad när man sitter på, de kan ticsa så mycket med huvudet vid ridning att det helt enkelt inte går att genomföra dressyr eller hoppning, problem med att äta osv. Men idag finns det även en operation som tar bort den där lilla nerven mellan näsborrarna... Så det ska nog lösa sig.
Jag kan också meddela att Tryggves tänder är kollade i april och det enda som hittades var en liten, liten hake, så problemet ligger inte där.
Problemet är nog störst hos mig eftersom han är min lilla kille som jag är rädd om...
Jag ska forska vidare i huvudskakningarna, men ni får inte tro att han lider, han är fortfarande pigga, glada, underbara Tryggve som ger allt!
Igår red vi ett kort dressyrpass, han va superfin och stadig i formen. I vänster galoppen gick det dock alldeles för fort, han la sig på bettet och tog i allt han kunde. Det man ska försöka är ju att sätta sig ner och driva driva driva, men inte så lätt när hästen typ inte svänger vid staketet... Herregud, galning! =)
Så de blir fokus idag på D-träningen, vänster galopp! =)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jahaaa då förstår jag, det är rätt intressant det här med olika sjukdomar. Så det är alltså en nerv i mulen som påverkar det?

Jag förstår vad du menar med att hästen är ens lilla kille, rune är min! Jag blir typ orolig över små rivsår som det kommer en droppe blod ifrån haha.

2010-07-29 @ 15:48:46
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Carolin Rosman

Haha , vilken söt häst :D bra blogg :)

2010-07-29 @ 16:02:32
URL: http://carolinrosman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0