Nu drar jag några dagar...

Hit ska jagDet höga tornet man ser är tv-tornet vid Alexanderplatz.
Jag ska alltså till Berlin!

Planet går 6:30 imorrn bitti, ve och fasa... Men men!

Åter onsdag kväll!

Tryggve är utlejd till Lillan och Lotta. Men jag kommer sakna ihjäl mig efter honom, fast på torsdag har vi hoppträning, så det blir ett kärt och roligt återseende då!

Enjoy mina vänner, I will!

Wow, vilken häst jag har!

Idag stod dressyrträning för D på schemat. Jag red fram ca 30 min och Tryggve kändes redan då superfin!
Mycket riktigt så var han riktigt fin i traven, fick dock veta att jag måste räta upp honom lite, när jag gjorde det så kändes det helt fantastiskt, när jag sedan fick veta att Tryggve skjuter bak min yttre höft i traven och jag balanserade upp det så var det ännu mer WOW!
Dagens ta itu med grej var galoppen. Tryggve blir ju så stark så det blir bara dragkamp...
Problemet är att jag lutar mig inåt och alltså själv ser till att han drar kan man säga. Istället för att ha i stort sett all vikt på ytter så har jag haft den på inner, tacka fan för att det blir knäppt liksom, haha!

Men när vikten las på ytter och jag började driva med skänkeln istället för med sätet så lugnade Tryggve ner sig och slutade springa ifrån mig, WOW igen! Jag kunde på slutet göra relativt lugna fattningar, men framförallt riktigt fina avsaktningar. Mycket kvar att jobba på, men det går framåt! Som D sa, "ni går från klarhet till klarhet"
Jag kan bara hålla med! =)
På slutet visade dock Tryggve lite humör, han tyckte det va jobbigt och studsade en del på stället, men jag var bestämd idag och då gav han sig!
Och visst är det konstigt det här med alla olater man lägger sig till med, jag hittar på nya dumma saker jämt. och sen kan de lösas på ett dressyrpass, underbart!
Jag älskar min Tryggve, han är världens finaste kille och min bästa vän i alla lägen!

HSS och dressyr...

han ser ut som en alien på den här bilden, söt-plupp!
Angående skakningarna så tror jag som sagt var inte att han lider speciellt mycket av det. Men jag vill börja forska i det för att kunna vara beredd OM det en dag skulle bli värre, vilket jag hoppas att vi ska slippa.
Det som händer när det blir värre kan t.ex vara att de börjar slå med huvudet så mycket att man blir knockad när man sitter på, de kan ticsa så mycket med huvudet vid ridning att det helt enkelt inte går att genomföra dressyr eller hoppning, problem med att äta osv. Men idag finns det även en operation som tar bort den där lilla nerven mellan näsborrarna... Så det ska nog lösa sig.
Jag kan också meddela att Tryggves tänder är kollade i april och det enda som hittades var en liten, liten hake, så problemet ligger inte där.
Problemet är nog störst hos mig eftersom han är min lilla kille som jag är rädd om...
Jag ska forska vidare i huvudskakningarna, men ni får inte tro att han lider, han är fortfarande pigga, glada, underbara Tryggve som ger allt!
Igår red vi ett kort dressyrpass, han va superfin och stadig i formen. I vänster galoppen gick det dock alldeles för fort, han la sig på bettet och tog i allt han kunde. Det man ska försöka är ju att sätta sig ner och driva driva driva, men inte så lätt när hästen typ inte svänger vid staketet... Herregud, galning! =)
Så de blir fokus idag på D-träningen, vänster galopp! =)

Headshaking...

Ni som varit med ett tag vet ju att jag tidigare misstänkt headshaking syndrome på Tryggve.
Nu är jag ganska säker. Allt jag läser om det och tittar på filmer på youtube stämmer överrens med Tryggves beteende.
Det här med våra dragkamper när han skakar på huvudet och sen bara helt plötsligt måste tvärnita för att dra ner skallen och klia på benet t.ex.
I stallet visar det sig dock bara om jag är där, alltså att han på något sätt vet att jag tittar på honom, då står han och ticsar med mulen, och vad jag vet är det en nerv som är lite i kläm mellan näsborrarna, vid headshaking.
Hmm, jag vet att jag och en till bloggare diskuterade detta vid ett tidigare tillfälle och hon gav mig tips på några hemsidor, men är det någon som vet mer om det? Någon som gjort utredning på sin häst osv så är jag evigt tacksam om ni kommenterar.
Tryggve har ju inga problem att äta och han är vanligtvis väldigt lugn, men just vid hårdare ridning kommer det fram. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka, svårt som satan. han älskar ju att hoppa och gör allt för mig. Men det är som att han får panik ibland.
=( I don't know...

Hehe, Tryggve till skolbespisningen!

Här är han i hagen med sin huva, erkänn att han ser ut som en mat-tant, haha! Han är vansinningt irriterad över denna huva, men peppar peppar så har det blivit mindre rosa på mulen, så det börjar alltså gå tillbaka! I like!
Nu när det regnat några dagar har han dessutom sluppit den!
Igår va Tryggve inte på nå vidare fotohumör, mest bara hungrig... =)
Här ser man lite hur mulen ser ut, men den är insmord med vit kräm här så det ser lite bättre ut än vad det är!
Skrutten, det va så mysigt att träffa honom igår efter helgen. Vi hade riktig mysdag och va ute och red i skogen 1 timme tillsammans med hagkompisen. Det va en skön tur, det va dessutom lite molnigt igår, så hästarna va pigga!
veckans upplägg ser ut som följer:
tisdag: hoppträning
onsdag: skogen, avsluta i ridhus 10 min i låg form
torsdag: dressyrträning för D, spännande! =)
fredag: skogen, skritt och trav endast
lördag: ev vila, annars barbackatur på 20-30 min (det ser jag iof som vila)
söndag: skogen med lilla Sara som ska låna honom
På söndag åker jag förmodligen till Berlin, tjiho!!!!!!!!!
Då hoppas jag att Lotta ska kunna ta honom tills jag kommer hem, blir bara borta några dagar.
Nä, nu ska jag sätta fart, tvätta lite och sen faktiskt sätta mig i solen på balkongen!

Dåligt med uppdatering var det här...

I onsdags flyttade Tryggve in igen, han var verkligen nöjd! Tryggve går nu med Jompa och de verkar trivas ihop, det kommer bara att vara de två eftersom Tryggve verkar trivas bäst så. Då slipper han skada sig och hålla på.
Han har huvan på sig nu också och peppar peppar, än sitter den kvar om dagarna. Eller ja, nu har jag varit ledig från honom fre-sön så det vet jag ju inte. Han ser ut som en mat-tant i skolan med den där vita grejen på skallen! Haha, ska ta kort på honom imorrn så ni får se!
I torsdags kväll var jag i Knivsta och firade syrrans 30-års dag, va dock nykter och körde hem till sthlm på natten.
Men det va trevligt att träffa familj och goda vänner, samt se syrran så glad!
På fredagen åkte jag till stan och träffade mina vänner från Texas för sista gången på väldigt länge... =( Vi va till Kaknästornet och sen hängde vi lite i lägenheten och jag hjälpte de att fixa lite med städningen eftersom tjejen de hyrt av skulle komma tillbaka på kvällen.
Efter ett ganska tårfyllt hej då så drog jag tillbaka till Knivsta för att fira lilla Isabellas 4-års dag.
Det blev en rolig kväll som slutade på puben, dock utan Isabella, haha!
På lördagen vaknade jag upp med bula i bakskallen, Kimpa skulle skjutsa mig på cykeln från puben, utan vidare framgång, vi ramlade... Men men, nya tag och en tripp till bolaget för att ladda upp inför nästa fest.
Till syrran igen med vänner. Festade på bra och det slutade även denna gång på puben, haha!
Puben är bra, om man heter Frieda så dricker man en del gratis där, haha!
Nu är jag hemma i Sthlm igen, det är skönt, borta bra men hemma bäst!
Imorrn ska jag få träffa Tryggve igen, sååå mysigt! Saknar honom galet mycket nu min lilla plupp!

Min fining!!!! <3 Love you baby!

Tryggve har fått syn på en häst som rymt! =)
Idag hopptränade vi, studs! Han va så duktig, och glad!!!! Klarade allt galant! Men jag fick verkligen jobba, jisses! =)
Imorrn är semestern över för Mr T, han är jättesårig på mulen nu och jag vill inte riskera att han blir sjuk av soleksem. Så jag tar in honom så han får gå i vanlig hage med heltäckande huva på dagarna... Stackarn! Men han kommer nog tycka att det är skönt ändå!
I love you min lilla fis! Jag vore inget utan dig!!!!!!!!!!!!!!!!

Underbart!

I lördags efter stallet drog jag till Trosa till våra vänners landställe. Vi stack in till själva staden Trosa på kvällen. Alla va glada, lagom fulla och kvällen var precis perfekt. När vi kom tillbaka "hem" på natten så fortsatte vi sitta uppe en stund och lyssna på musik. Härlig, underbar kväll med mysigt sällskap! <3
Igår bestämde jag mig för att stanna kvar en natt, då jag ändå var hästledig, sagt och gjort, vi låg på bryggan hela dagen och badade och hade det skönt. Kvällen blev ganska lugn och jag somnade inte alltför sent.
Idag var vi kvar över dagen och solade och badade, vilket resulterade i att jag nu ser ut som en kräfta, utan att överdriva faktiskt! Fy fan vad det ser ut!!!! Men men, smällar man får ta! =)
Nu känns det verkligen att man har semester! Livet är härligt!!!!
De här bilderna är från lördagkvällen på en toalett i Trosa, innan jag solat alltså! Haha!
Första kortet är typiskt frieda, ska alltid spexa och förstöra kort.

Oj va bra jag har det!

Inte vill man sitta inne vid en dator när det är såhär...
Helgen spenderades i Knivsta med Kimpa. På fredagen va vi hemma och drack. på lördagen gick vi ut på puben.
Roligast i helgen var att träffa Kim och Bella, och Danne givetvis! Puben hade jag vid närmare eftretanke kunnat skippa, men men! Full och glad var jag iaf. Igår åt jag mysmiddag med mamma och pappa också, lovely.
Hittade mina gamla dagböcker och diskuterade mitt beteende som tonåring med mamma. Kom fram till att om jag hade varit tonåring nu och man hade gjort en utredning på mig så hade jag förmodligen fått diagnos adhd. Så himla intensiv jämt. Saknar fortfarande impulskontroll. det är därför jag alltid vill ha klara planer, mycket att göra, t.ex Tryggve, träning, jobba mycket osv. för då kommer inte de där jobbiga perioderna på samma sätt.
Min medryttare hade hand om Tryggve i helgen, i söndags när hon kom så hade han givetvis tappat en sko.
Han är superömfotad, så han haltar så fort han inte går på gräs... =( Min hovslagare är på semester i 3 veckor typ, så han kan inte komma.
Men idag fick jag tag på en annan hovslagare som ska sko en häst i stallet imorgon, så han sätter på en ny sko på Tryggman, SKÖNT!!!! Ibland har man fan flyt! Med tanke på att Tryggve är så ömfotad så går det ju inte att rida när han har tappsko så det hade varit mindre kul att behöva ställa av honom pga det. Men yay, nu behövs det inte!!! =)
Idag va Tryggvan jättehängig, tog tempen på honom, lite högre än normalt, men ganska påverkad av solen givetvis. Duschade av honom och tvättade hela honom med såpa (suveränt mot alla flygfän!!! ) sen fick han vila en stund till och sen släppte jag ut igen, då va han piggare.
Pga av allt icke regnande så börjar vårt bete ta slut =( Vi har tre stora valack-hagar, men alla är rätt tråkiga nu. Så om det inte kommer regn i veckan kommer de att börja stödfodra, förmodligen till helgen nån gång. Då stödfodrar de med hösilage, vilket Tryggve inte får äta eftersom han inte är vaccinerad. Det är jättemånga i hagen som inte kan äta hö, gamla hosthästar och så. Så då åker Tryggve "in" igen, alltså inne på nätterna och ute i vanlig hage på dagarna. Men men, då har han iaf fått två veckor ute, med mer vila än vad det var tänkt så det är väl okej egentligen. Men vi får se vad som händer, skulle det regna i två dagar och sen spricka upp igen kommer ju gräset explodera, så vi håller en tumme för det.
Tryggve har nog knappt gått upp ett gram... han springer jättemycket tydligen. Som tur är faller han inte ur så lätt, men jag ska nog hålla ett öga iaf, för gör han det tar jag in ändå.
Men men, den som lever får se. Nu ska jag duscha, har varit helt galet svettig idag, usch!

Hmm...

Idag har jag inte åstadkommit mycket...
Sovit bort halva dagen och kvällen spenderades  stallet. Myste med Tryggman som fick komma in och vila några timmar. Han är så himla supergo min lilla kille, framförallt nu när han är lite trött, haha!

Det va hoppträning, men jag och Tryggve var ju inte med. Jag fotade dock de som hoppade idag, men jag va ingen hejare på det eftersom jag inte "kände" kameran... Men några fina bilder blev det väl trots allt! =)

Anledningen till att vi inte hoppar nu är hans sommarlov. Jag vill att han ska orka ha gnistan hela hösten, det kommer bli en tuff tävlingssäsong, och eftersom han gör såna framsteg hela tiden, vill jag inte gå för fort fram.
Vi får se i höst om jag tagit rätt beslut eller inte... =)

Tankarna snurrar i huvudet om den saken som kanske händer i höst... Vill så gärna att det ska bli bra.... Jag berättar när tiden är mogen.


Bilder från betessläppet! =)Tryggve i täten! =)Det gick fort kan man säga, älskar den här bilden!


Haha, han springer med gräs i munnen!Han lugnade ner sig ganska snart och utforskade hagen själv...

Han trivs och mår bra mitt underbara, älskade hjärta!

Igår va vi ute i skogen i 1 timme, travade och galopperade, sötpluppen! Vi fick galoppera ifrån bromsarna, fy va de är otäcka! Men Tryggve verkar klara sig hyfsat bra från insektsbett i år... Förra året gick han med täcke.

I tisdags va Tryggve utlånad till en superrar tjej som red ut i skogen på honom, hon gillar honom och han gillar henne, lugnt och fint, inte så mycket krav. Passar utmärkt nu under hans "halvvila". Så hon ska rida honom nästa vecka nån gång också.

Tanken är att han ska gå ca 4 ggr i veckan, det verkar lagom! =)


Inte så galen längre, haha!

I fredags släpptes mitt underbara hjärta på bete! Han va ganska taggad på vägen dit, förstod att det va något på gång... =) Sen sprang han runt hagen i full kareta några varv! Helt underbart att få se honom så lycklig!!!!!!!
Inga skador än, peppar peppar! Lite bitsår på sidan, men ingen fara. Han har blivit bundis med flockledaren = MYCKET BRA! Då den snälla fantastiska hästen försvarar Tryggve! Han är smart min häst!

Igår tog jag in honom en stund på eftermiddagen, efter första natten ute. Ögonen gick typ i kors på honom, så trött va han, haha! myste en stund och så fick han vila lite i boxen och piggna till. Borstade lite och släppte ut igen.

idag tog jag in honom för vila en stund först och sedan red jag ut i skogen 45 min, han va såååå trött och seg, ville stå och sova på åkern, hahahaha! Men det brukar ju vara första dygnen som är lite jobbiga, sen brukar de pigga på sig. Värmen gör det väl inte lättare nu heller... Men bra mår han iaf min prins!!!

Nu har jag semester, har spenderat helgen i stallet och poolen! Väldigt skönt! Ska inte jobba förrän den 9 augusti igen, bättre kan man fan inte ha det!!!!!!!!!!!!!

På tisdag bär det av till Strömsholm med Tryggves gamla ägares eventuellt nya häst. Hoppas hoppas hoppas att det ska gå bra! Ska bli kul att se honom hur som helst!

Min häst har blivit galen...

Jag har ju varit ledig från Tryggve i två dagar... Kom tillbaka idag. Vad får man höra?? Jo att Tryggve har levt rövare i hagen och på vägen ut och in! Flippar för allt möjligt, höhögar, eldningshögen som alltid legat där osv...
Hon som har stallet har bara sett ett rökmoln i Tryggves hage, då springer han runt runt flera varv tills någon annan hakar på, hahahaha! Han har blivit knäpp!
Jag red ut idag med tanken att han skulle få galoppera av sig och busa lite. Men han blir ju aldrig trött. Vi galopperade långa sträckor och han vill bara ta i mer och mer! Han va helt dyngsur när vi kom tillbaka, men ändå låtsades han bli rädd och kasta sig för en vattentank som stått på samma ställe sen vi flyttade dit i september förra året. Alltså orka!!! =D Avsaknaden av hagkompis har visat sig med andra ord.
Men imorrn släpps han på bete, han kommer äääääälska det! Hoppas bara att han inte gör illa sig det första han gör! Han kommer vara överlycklig, beteshästarna har precis bytt hage till en med massa gräs! Så Tryggve kommer bli tjockis! =) Men det är bra, då har vi nåt att bygga nya muskler av i höst!

Imorrn är sista dagen på jobbet innan semestern! Tjihooooo!!!!!!!! Jag längtar!

Söderköping var för övrigt väldigt mysigt! Jag körde dessutom nya bilen både dit och hem! =)
Men den är inte lika skön som min bil att köra. Min bil går som ett skott, ligger klistrad på vägen och svarar vid minsta pet på pedalen, that's the way I like it!

Nä, nu ska jobbas med M Larssona, kul värre!

RSS 2.0