Dressyr is da shit!

I fredags red jag lite lätt dressyr på utebanan. Han va superfin! Så jag gav mig efter 30 min totalt, både framskrittad och avskrittad på den tiden, så ni förstår också att det inte behövdes så mycket! =)
Jag/vi laddade mest upp inför dressyrträningen på lördagen för D. Det gick precis hur bra som helst! Fick beröm för Tryggves stabilitet! Han va så duktig och samarbetsvillig! <3
Jag kände verkligen att det är riktigt kul med dressyr och jag ska träna som en dåre för att vi ska kunna komma ut på nån liten tävling till våren!!!
Senare på lördagen så åkte jag på kräftskiva i Trosa. de absolut godaste kräftorna jag ätit i hela mitt liv! Det spårade dock ut lite under natten, vuxna människor och alkohol alltså, ingen bra kombo tydligen. Men det löste sig och jag var inte inblandad...
Söndagen gick åt till att sova, sova och sova, så satans trasig... Hade somnat ute på verandan och är så sönderbiten av mygg att jag fick en allergisk reaktion =( Men det börjar bli bättre nu.
Lotta hade Tryggve i söndags = bra beslut av mig!
Igår red vi ut i skogen, en riktigt mysig tur med skritt, trav och galopp! Tryggve mycket pigg och glad!
Idag red Lotta ut, det började hagla, då flippade Tryggve ur, så Lotta fick hoppa av... Haha, har endast fått denna uppdatering på sms, måste fråga Lotta vad som hände. Men jag vet ju att han hatar regn, så kan tänka mig att hagel inte är hans grej... Sötplupp!
Idag passade jag på att jobba över, så kom hem för 40 minuter sen eller nåt. Börjar bli trött nu!
Ledig från Tryggve imorrn också, då blir det till att ta hand om hemmet på kvällen, usch va tråkigt! =(
Haha, Tryggve, min egen lilla kossa! =) Han ser ut precis som en kossa på det här kortet! Kärlek! =)

Du är min kärlek Tryggve!

Jag vore inget utan dig!!!
Idag tog vi en tur i skogen, det va lite halt efter allt regnande, men det gick okej ändå. Tills det låg en gren på vägen som Tryggve trodde skulle anfalla. Så han blåste upp sig och backade och for, men jag gav mig inte och till slut sprang han förbi, haha, knäppskalle!
Två bilder till från Runsten, framhoppningen, jag gör skumma miner, gör tydligen det när jag rider, men det bjuder jag på! =)

Sämst!!!

Jag är verkligen sämst på att blogga...
Men men! Jobbet flyter på och livet med Tryggve likaså!
I söndags va vi på pay&jump på Runsten, Gulan va superduktig!!!! i 90 så fick vi 2 pet och 1 stopp, för att jag slutade rida... Men men, jag tar på mig det, trippelbarren hoppade vi typ stillastående, men där rev han minsann inte! =) Han va lite vinglig på 90 och kändes lite osäker, så jag fick jobba som ett as, men jag va nöjd iaf!
I 1m så fick vi 1 pet, i övrigt superfin runda!!!!!!! Jag va nöjd med söndagen som helhet! Jag körde även transport själv för första gången i mitt liv, plätt-lätt ju!  Kommer förmodligen att hoppa allsvenskan div III med Waxholm nu i höst om allt känns bra! Jag älskar min plupp!!!!
En bild från Runsten i söndags!
Fler kommer, samt film förhoppningsvis, iaf från 90-rundan
Idag hopppade jag lite, gymnastikhoppning stod på schemat, Tryggve va grym! Vi hoppade bara i höger varv, va tvungen att rida på ganska mycket för att han skulle klara det, så han va glad, han gillar när det går fort och han gillar att hoppa högt, alltså en mycket lycklig Tryggve! =)
Ska bli bättre på bloggandet... Men det har varit mycket med jobb och att komma in i alla rutiner!
Åh men förresten! Nu kan jag berätta det som jag ville berätta förut! Jag kommer förmodligen att börja jobba 50% för vårt HK som sälj-koordinator. 50% blir kvar där jag sitter idag. För tillfället en utmärkt lösning, även fast tanken är att jag ska gå över 100% till HK så småningom. Så på fredag ska jag diskutera lön med min nya chef! =D Yay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kul va?? Jag tycker det iaf!!!
Godnatt kära vänner!

Jobba måste man tydligen... Haha!

Idag va första dagen på jobbet efter 5 veckors semester. Kändes helt okej. Jag har en bra chef, så vi mjukstartade med ett långt samtal om vad vi gjort på semestern, vad som hänt på jobbet under tiden alla varit borta osv. Soft!
Mailen va full, men det va ju bara bra, för då studsar alla mail som kommer tillbaka till avsändaren, bra grej! =)
Så det va inte så farligt faktiskt! Det är skönt med rutiner!
Hade iaf bokat in dressyrlektion idag för att ha något riktigt kul att se fram emot efter första arbetsdagen.
Tryggve va sååååååå duktig. Jobbade på att bredda mina händer för att jag ska få bättre balans eftersom jag är så sne i ryggen. Och hej vad jag slutade störa honom! =D Han va riktigt nöjd!
Tränade även på galoppfattningar från skritt, gick hyfsat. Igångsättningar och avsaktningar med så lite hjälper som möjligt, och fan i mig, det funkade det med! Bakdelen var med och jobbade på ordentligt idag! Han är så duktig och framförallt så arbetsvillig! vet inte om jag skrev det efter dressyren i fredags, men jag och Tryggve va förut inne i en period där han blev sur/arg över mina tillsägelser och det kunde förstöra ett helt ridpass. Nu accepterar han tillsägelserna och rättar sig efter dom, han vill verkligen göra rätt! Plupp är så duktig!!!!!!!
Igår longerade jag honom en stund, ville bara att han skulle få bralla loss lite, vilket han gjorde, såg kul ut när han rejsade runt och pep och fjärta, haha!
Imorrn har Lotta Tryggve. Onsdag ska jag förhoppningsvis rida ut. Torsdag hoppträning. fredag=Lotta igen. Lördag pyssel och förberedelse för söndag då det blir en pay&jump på Runsten! Yay! Ska starta 90cm och 1m och kolla om vi är redo att gå ut lokalt. Min nya klubb är Waxholms Fältrittklubb! =)
Verkar vara en rolig klubb att tävla för med en hel del aktiviteter och tävlingar själva. Ska bli skoj!!!
Nä, nu är det snart sovdags, man kan ju inte vara uppe hela nätterna längre... =)

Hoppning och förkylning

Och hostar som fasiken! Har tagit alvedon och hostmedicin nu, det hjälper iaf för stunden.
Igår skulle jag ha ridit ut tillsammans med L, men det fullkomligt vräkte ner, så vi sket lite i det! Haha!
Vi ställde upp två hinder i ridhuset istället, ett räcke och ett kryss.
Tryggve va superladdad och sög på hindrena som en dåre, han försökte liksom gå på hinder trots att jag inte styrde på dom. Haha, min tokiga lilla hopphäst! Det gick att fatta galopp från skritt, då är han rätt övertänd kan man säga! Hahaha, pluppen! Men jag kan liksom bara skratta, han tycker ju att det är så kul!
Idag hoppas vi på uppehåll så det blir en tur i skogen!
Jävlar vad det åskade och blixtrade inatt! Blev både tv- och internetlös i några timmar...
Riktigt otäckt vad det dundrade, men å andra sidan så är himlen vacker när det blixtrar! Yay! =)
Nu blir det frulle, lite sent bara...

Blandade känslor

över att vara hemma igen...
Glad för att få träffa Tryggve igen, ledsen för att jag älskar Berlin!

Helt ärligt så kan jag tänka mig att flytta till Tyskland, ta med mig Tryggve givetvis!
Och nej, jag skämtar inte, jag ska klura vidare på detta!

Igår hoppade vi, det gick sådär, jag va extremt ofokuserad... Därav Tryggve också. Vi skulle dessutom travhoppa ett litet hinder, svänga i luften och komma på en serie. Travhoppa tycker Tryggve är tråkigt så han struntar i att lyfta på benen. Men men, i slutändan var jag ändå nöjd, det kan inte alltid vara perfekt och jag kan inte kräva allt av honom när jag själv har hjärnan på en annan planet-

Idag däremot red jag dressyr på utebanan i ca 1 timme. Han va så sjukt samarbetsvillig och jätteduktig!
Fick hjälp av min tränare som bara gick förbi och sa att inför hörnpassering skulle jag tänka öppna 2 steg, sedan förvänd sluta, jävlar vilken skillnad det blev!!! Eller ja, de första gångerna försökte han springa ifrån mig, det gör han när han inte förstår vad jag menar, men när jag blev tydligare och verkligen gjorde halvhalterna innan så förstod han. Slutade när det kändes riktigt bra och han va väldigt avslappnad, duktig kille!

Nu sitter jag och dricker 1 glas rosé, och det ska faktiskt sluta med 1 glas, för imorrn ska jag ut och springa. Om jag inte är mer förkyld givetvis, då får det bli bara Tryggve imorrn! Men det som lever får se! =)

Usch, jag hatar snor förresten, det är så satans äckligt! Vart kommer allt ifrån liksom??? Det har jag alltid undrat...

God natt mina vänner!


Berlin i bilder och lite text

Det här är första dagarna. Mer bilder kommer!
Berlin är en fantastisk stad med massor att se! Har sett massor, men inte ens hälften än...
Holocaust monumentet berörde mig starkt, gick därifrån med sorg, ont i hjärtat över vad 1 människa lyckades få ett helt land att göra. Jobbigt, men väldigt intressant!
Mycket kul har vi också upplevt, helt underbart att vara där!
Jag känner mig hemma i Berlin och är faktiskt inte främmande för att kanske flytta dit. Vågade faktiskt prata lite tyska också... =)
Mer uppdatering kommer!

RSS 2.0